keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Sukkia

En ole koskaan ollut erityisemmin sukkien kutoja mutta nyt sekin into on löytynyt. Malleja löytyykin netistä vaikka kuinka mutta itse kudon lähes aina sukat perusohjeella, johon vain sovittelen palmikon tms. ja haluamani kantapään.


Kuvassa Sterkin alpakkasekoitelangasta tehdyt sukat, joihin idean ja mallin lainasin Life with Mari -blogista (http://marineuloo.blogspot.fi/2015/06/kesaiset-nilkkasukat.html?m=1). Kuvio on alkujaan DROPSilta täältä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=129&d_id=18&lang=fi



Samasta langasta sain vihdoin tehtyä sukat myös itselleni. Perussukalla mennään taas ja palmikko samaista, jota on DROPSin vauvan sukissa täällä: 

Olga-sukkiin törmäsin jo joskus aikaisemmin ja nyt kaapista löytyikin kivasti Novitan Puro Batikia, josta tein kesäsukat. Värit olivat mielestäni niin kauniit mutta nähtäväksi jää, kestääkö akryylilanka käytössä.



Ja koska kyseessä on sentään esikoisen nimikkosukat, pitihän niistä tehdä myös alpakkalankainen unisukkaversio toiselle mummulle kukan korvikkeena.

 Ohjeen Olga-sukkiin löysin täältä: 
http://arkimamma.blogspot.fi/2013/04/juhlapaiva.html?m=1

Toivotaan, että kesä sieltä vielä tulisi, eikä nämä kaikki sukat näin heinäkuussa pääsisi vielä kovalle käytölle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti